Dikkat! Suriye'ye her an umulmadık formatta bir müdahale olabilir...

Savaşa Hayır...
Birkaç güne kadar Suriye'ye çok orijinal bir şekilde müdahale edilme ihtimali bulunuyor. Alger Republicain'in bildirdiğine göre bu Cuma gününden itibaren önümüzdeki günlerde, operasyon başlayabilir. Buna 'Savaş' değil bir operasyon diyebiliriz, çünkü habere göre, muazzam/benzersiz bir dezenformasyon kampanyası ve örtülü savaş şeklinde planlanmış görünüyor.
(Haber kaynağı için tıklayınız)
Anlatılanlar fantastik. Ama konu çok önemli olduğundan, okurların kendi yorumlarına bırakıyoruz.
Operasyonun dezenformasyon kısmında, Suriye televizyonlarının devre dışı bırakılarak, aynı kanallardan, stüdyolarda üretilmiş katliam resimleri yayınlanacak, gösteriler yapıldığına ilişkin filmler gösterilecek, belki bazı generallerin istifa ettikleri ilan edilecek, Esad'ın kaçtığı söylenecek, büyük şehirleri ele geçiren Muhalif birlikler gösterilecek, Başkanlık sarayına giren Muhalifler görülecek.
Operasyonun doğrudan Washington'dan, ABD Milli Güvenlik konseyi Başkan Yardımcısı Ben Rhodes tarafından komuta edileceği söyleniyor. Amaç, Suriyelileri demoralize edip bir darbenin önünü açmak. Rusya ve Çin'in Suriye'ye müdahale önerilerini veto etmesine karşı böyle bir yol düşünülmüş. Darbe gibi görünen bir operasyon olacak ve Rusya/Çin birşey diyemeyecek.
Arap Birliği, Suriye Televizyonlarını seyircilere ileten Arabsat ve Nilesad uydularının Suriye televizyonunun yayınlarını kesmesini istedi. Suriye'de kablo üzerinden yayın yapan televizyon bulunmuyor. Benzeri bir uygulamanın Libya'da gerçekleştiği ve yöneticilerin halka televizyon üzerinden ulaşmasının engellendiği söyleniyor.
Darbe hazırlığı olarak yapılacak sahte televizyon yayınları için Doha'da (Katar) teknik bir ekibin bulunduğu, siyasi ekibin ise Riad'da olduğu bildiriliyor. Toplantılara, Al-Arabiya, Al-Cazira, BBC, CNN, Fox, France 24, Futura TV, ve MTV katılmış.
Karşılıklı destek operasyonu da öngörülmüş. Yani yayınlanacak yalan haberler, bir medya kanalının diğerinden kopya çekmesi şeklinde dünyaya yansıtılacak.
Haber'in en korkunç tarafı, Lübnan'da satın alınmış birçok televizyon kanalının kullanılacağı bir tarafa, kırka yakın Arap Vahabi kanalının, "Hristiyanlar Beyrut'a, Aleviler mezara" sloganıyla yayın yapacağı iddiası!
Operasyon hazırlığının, Putin'in son açıklamasından sonra hızlandırıldığı söyleniyor. Putin, NATO'nun Suriye'ye müdahalesine karşı koyacaklarını söylemişti.
Televizyonların kesilmesi, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 19'uncu maddesine aykırı. bu madde, "Bilgi değiş tokuşu ve fikir özgürlüğü"nü garanti altına alıyor.
Savaş propagandası bugün, barışa karşı ağır bir suçtur, çünkü halklara karşı işlenebilecek soykırımları tetikleme ihtimali bulunmaktadır. Savaş çığırtkanlığı, kabul edilemez.